Meghívó DAAD és FernUniversität Hagen Információs Napra

 

Meghívó DAAD és FernUniversität Hagen Információs Napjára

Időpont: 2019. április 11-én, csütörtökön 13-14:30 óra között

Helyszín: Menedzsment Campus Aula

 

Kedves Hallgatók, kedves Kollegák!

Egyetemünk kimagasló nemzetköziesítési eredményekkel büszkélkedhet mind az oktatás-képzés, mind pedig az innovatív kutatások területén. A további fejlesztések előfeltétele a szakmai fejlődést támogató magas szintű idegennyelvtudás, amely továbbra is szűk-keresztmetszet a hazai felsőoktatásban.

Egyetemi vezetésünk célkitűzése, hogy az angol nyelv mellett helyet kapjanak más idegen nyelvek is az idegennyelvtanulási palettán. Az Egyetemünket körül vevő gazdasági és társadalmi környezetben domináns szerep jut a német nyelv használatának is.

 

Tisztelettel hívjuk az érdeklődőket

a DAAD és a FernUniversität Hagen közös szervezében megtartandó

Információs Napra,

amelynek során részletes információkat kaphatunk – többek között – német nyelvtanfolyamok, németországi ösztöndíjak és egy távoktatás-formában megvalósuló németországi másod-diploma szerzés lehetőségeiről.

 

Az Információs Nap előadói:

Dr. Veronika Proske, a Budapesti Német Felsőoktatási Információs Központ (DAAD) vezetője

Dr. Germán Györgyi, a Hageni Távegyetem Budapesti Központjának vezetője


Témabemutató: német nyelvtanfolyamok hazai és németországi helyszíneken,kutatói ösztöndíjak Németországban, részképzés és továbbtanulás németországi ösztöndíjjal

Érdekli a németországi továbbtanulás vagy kutatás? Esetleg szeretné a német nyelvtudását fejleszteni valamelyik német egyetem nyári kurzusán? Vagy jelenlegi tanulmányaival párhuzamosan, vagy jövőbeni munkája mellett szeretne egy német diplomát szerezni távoktatásban Magyarországról német állami ösztöndíjjal?

 

Rövid ismertetés az előadókról:

Dr. Veronika Proske, a Budapesti Német Felsőoktatási Információs Központ (DAAD) vezetője a németországi továbbtanulási és kutatási lehetőségekről és az ezekhez pályázható DAAD ösztöndíjakról tart tájékoztatót.

A DAAD világszerte a felsőoktatásban tanulók és oktatók nemzetközi cseréjének egyik legnagyobb támogatója. Számos partnerkapcsolatot és közös projektet támogat a magyar és német egyetemek és főiskolák között, de egyéni ösztöndíjakat is nyújt, amellyel minden évben sok fiatal magyarnak azt a lehetőséget adja, hogy eljusson Németországba

Dr. Germán Györgyi, a Hageni Távegyetem Budapesti Központjának vezetője arról tart tájékoztatást, hogyan lehet Magyarországról a jelenlegi felsőoktatási tanulmányok vagy munka mellett költségtérítés nélkül távoktatásban német diplomát szerezni Magyarországról.

A Hageni Távegyetem mintegy 30 éve kínál Magyarországon alap- és mesterszakos képzést az intézmény öt karán a németül jól tudó magyar hallgatóknak. Mivel a tanulmányok elvégzéséhez a hallgatók maguk osztják be az idejüket, vizsgázni a Budapesti Távtanulási Központban tudnak és a tananyagköltségük fedezésére is DAAD ösztöndíjban részesülhetnek, így jelenlegi tanulmányaikkal párhuzamosan vagy azt követően is tudnak választott szakmájukkal megegyező, azt kiegészítő, vagy éppen teljesen új alternatívát jelentő végzettséget szerezni.

 

Dr. Veronika Proske

Direktor

DAAD-Informationszentrum / Német Felsőoktatási Információs Központ
Madách Imre út 13-14. A épület 4. emelet
Tel.: +36 1 4137037

Dr. Germán Györgyi

igazgató

FernUniversität in Hagen

Budapest Távtanulási Központ

1075 Budapest, Madách Imre út 13-14. A épület 4. emelet

gyorgyi.german@fernuni-hagen.de

+36 1 411 0939

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Prof. Dr. Komlósi László Imre

a nemzetközi együttműködések rektori megbízottja

Kapcsolat

Nemzetközi Programok Központ

H-9026 Győr, Egyetem tér 1. 

(Igazgatási Épület 103.)

96/503-418, 503-419, 613-700


ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ
  délelőtt délután
Hétfő 10:00 - 12:00 12:30-14:00
Kedd 10:00 - 12:00 12:30-14:00
Szerda 10:00 - 12:00 12:30-14:00
Csütörtök 10:00 - 12:00 12:30-14:00
Péntek 10:00 - 12:00 -

 

IMAGE FILM