Kulináris Esemény 2021
International Culinary Event 2021
2021 márciusában és áprilisában a Széchenyi István Egyetem nagyszerű lehetőséget kínált a nemzetközi hallgatók számára, ahol különböző nemzetek mutathatták be országuk kulináris különlegességeit. A hallgatóknak március 21-ig volt lehetősége leadni a jelentkezésüket, ha úgy gondolták, hogy részt akarnak venni az eseményen.
Az előző évekhez hasonlóan, személyes főzést terveztük az Egyetem konyháján, ahol 4 fős csapatokban főznek a hallgatók, azonban a jelenlegi vírushelyzetre tekintettel a csoportos megjelenést el kellett törölnünk. Ennek ellenére mindenképpen megakartuk tartani a Főzőshow-t, így megkértük a diákokat, hogy legkésőbb Május 25.-ig főzzék meg az általuk választott ételt otthonukban és erről képeket és videókat küldjenek nekünk. A programban 16 csapat vett részt. A hallgatók elküldték az általuk megfőzni kívánt specialitás hozzávalóinak listáját, amit a konyha munkatársai megvásároltak, csapatonként összekészítettek, felcímkéztek, és a Nemzetközi Programok Központ kollégáival együtt az átvétel napján a hallgatóknak átadták. Az hozzávalók átadásának napján dokumentáltuk az eseményt, így arról tö bb kép is készült.
A Főzés folyamatáról, és az elkészült ételekről is kaptunk a hallgatóktól képeket és videókat, amely tükrözi a csapatos főzések jó hangulatát.
További képek az alábbi linken tekinthetőek meg: https://ipc.sze.hu/culinary-event-2021
A rendezvényt az EFOP-3.4.3-16-2016-00016 „Intézményi fejlesztések a felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása érdekében a Széchenyi István Egyetemen” című projekt támogatta.