Kapcsolat

Nemzetközi Programok és Alumni Központ

H-9026 Győr, Egyetem tér 1. 

(Igazgatási Épület 103.)

+36 96/613-560
exchange@sze.hu

 

 

IMAGE FILM

Események

Fényképgaléria

 

Beszámolók

Euraxess

A Széchenyi István Egyetem, Győr
az EURAXESS Services hálózat

 

http://www.euraxess-hungary.hu/hu/halozat.html

EURAXESS KUTATÓI MOBILITÁS – INFORMÁCIÓ ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS KUTATÓKNAK

 

Az EURAXESS – Kutatói mobilitás egy pán-európai kezdeményezés, amely egyszerre támogatja a kutatók mobilitását és karrierfejlesztését, illetve hozzájárul az Európa és a világ többi része közötti tudományos együttműködések fellendítéséhez, tudományos intézmények sikerességéhez.

Mobilitás

Az EURAXESS hálózat tagja 43 ország több mint 600 intézménye, az általuk működtetett EURAXESS pontok elsődleges feladata a kutatói mobilitási tanácsadás. Az EURAXESS pontok szolgáltatásai ingyenesen és személyre szabottan érhetők el: a kontaktpontok segítséget nyújtanak a külföldi mobilitásukra készülő kutatóknak és családjaiknak az ügyintézéssel kapcsolatos gyakorlati kérdésekben, illetve az országba érkező külföldi kutatóknak a beilleszkedésben.

A magyarországi EURAXESS hálózat koordinátoraként a Bay Zoltán Nonprofit Kft. mind a kiutazó, mind a beérkező kutatókat és intézményeiket támogatja naprakész információkkal és tanácsokkal. Az EURAXESS.HU weboldalon elérhető információk olyan témakörökben szolgálnak részletes információkkal, mint:

  • vízum és tartózkodási engedély az EU-ban
  • szálláslehetőségek Magyarországon
  • iskoláztatás és egyéb, családot érintő kérdések
  • mindennapi élet Magyarországon
  • szellemi tulajdonra vonatkozó jogok
  • magyar nyelvtanfolyamok külföldieknek
  • külföldi oklevelek, bizonyítványok elismerése
  • adózás, bankszámla nyitása Magyarországon
  • egészségbiztosítás, kutatói-nyugdíj, betegellátás

 

A hazai EURAXESS hálózat további tagjai és elérhetőségük megtalálhatók az EURAXESS Magyarország weboldalán.  

Karrierfejlesztés

A kutatói mobilitás elősegítésén túl, az EURAXESS webes szolgáltatásai ingyenes karrierfejlesztési lehetőségeket is kínálnak. A regisztrált kutatók számára elérhető online tréningek, karrierfejlesztő applikációk, illetve pályaorientációs eszközök a kutatói életpálya menedzselését segítik elő.  

A tudományos együttműködések építésére kínál lehetőséget az EURAXESS Jobs&Funding adatbázis, amely számos kutatószervezettől gyűjt össze és hirdet meg kutatói álláslehetőségeket; ösztöndíj-adatbázisa friss kutatói ösztöndíjakat, partnerségi adatbázisa pedig partnerségi ajánlatokat tartalmaz. A regisztrált kutatóintézetek és vállalatok az oldalon közzétehetik állás-és ösztöndíjlehetőségeiket, valamint kereshetnek a közel 15.000 regisztrált kutató önéletrajza között.

 

Kutatóintézmények támogatása

Az EURAXESS továbbá hasznos mellékprogramokat kínál a regisztrált intézmények számára.  Az intézményi sikeresség érdekében létrehozott „Humánerőforrás-stratégia kutatók számára” segíti a munkáltatónak a kutatói kiválasztási folyamatokat átláthatóvá és kiegyensúlyozottá tenni, valamint hozzájárul a vonzó kutatói karrier népszerűsítéséhez, alkalmazási és munkakörülmények javításához Európa-szerte.

 

Kapcsolat és további információ:

https://www.euraxess.hu/hu