Gyakornoki Program az Egyesült Államokban


A Koalíció Gyakornoki Program célja, hogy angolul beszélő, jól képzett, magyarországi és határon túli magyar fiatalokat megismertessen az amerikai kongresszusi hivatalok, vagy kapcsolódó intézmények működésével, ezáltal motiválva őket közszolgálati tevékenység vállalására saját származási helyükön.

Követelmények:
- a jelentkező amerikai vagy magyar állampolgár, vagy magyar nemzeti kisebbség tagja Szlovákiában, Romániában, Szerbiában, Ukrajnában, Horvátországban vagy Szlovéniában,
- hazájában legalább egy évig sikeresen felsőoktatási tanulmányokat végzett,
- kiváló írásbeli és szóbeli angol nyelvtudás,
- kiváló tanulmányi eredmények,
- angol nyelvű önéletrajz (kérjük használja az Europass formátumot)
- két ajánló levél, mely a jelentkező rátermettségét bizonyítja,
- motivációs levél
A program időtartama a fogadószervezet követelményeitől függően max. 4 hónap, helye Washington, DC, Amerikai Egyesült Államok. Az ösztöndíj fedezi a megélhetési és kinti utazási költségeket a program időtartama alatt. A gyakornokok ezalatt a Koalíció különböző, aktuális projektjeiben is segítenek.
Jelentkezés menete:
Jelentkezni a Koalíció erre a célra kialakított online felületén az alábbi linken lehet:
http://www.hacusa.org/cip/
A regisztráció után a jelentkező létrehoz egy személyes profilt, ahol lehetőség a szükséges dokumentumok feltöltésére is, amelyek a következőek: motivációs levél, CV, ajánlólevelek, egyetemi kiválóságot igazoló dokumentumok. Az elvárt dokumentumokat minden esetben angol nyelven kell feltölteni.
Amennyiben a pályázónak további kérdések merülnek fel a jelentkezés menetével kapcsolatban, az alábbi e-mail címen lehetőség van a kapcsolatfelvételre: internship@hacusa.org
Fontos információk:
A Koalíció Gyakornoki Program folytonossága nagymértékben függ az elérhető pénzügyi forrásoktól. Következésképp, a gyakornoki program nem mindig elérhető a jelentkező által megjelölt időszakban, vagy esetleg nagyon rövid értesítési időn belül. Ha a preferált jelentkezési időszakban nem kerül sor a program megkezdésére a finanszírozás hiánya miatt, egy későbbi időpontban, amint elérhetővé válik a támogatás, felkeressük az adott pályázót, feltéve, ha kiválasztásra került a programra. Kérjük, töltse fel az összes, elvárt dokumentumot. Amennyiben egy pályázat nem teljes, nem keressük fel az adott jelentkezőt.
A Koalíció Gyakornoki Program a Hungary Initiatives Foundation támogatásával valósul meg.
További információ: http://www.hacusa.org
2121 Decatur Place NW, Washington, DC 20008-1938, U.S.A.
Mailing address: PO Box 57135, Washington, DC 20037, U.S.A.
Phone: (202) 296-9505, Fax (202) 775-5175, E-mail: hac@hacusa.org
Hungarian American Coalition

Szakmai gyakorlat

Események

Munkaszüneti nap 2017. október 23.
Elektronikus ZH nap 2017. október 25.
Városi Gyásznap 2017. október 26.
Levelezős konzultációs hétvége 2017. október 27. - 2017. október 28.
Szenátusi ülés 2017. október 30. 14:00 - 16:00
Munkaszüneti nap 2017. november 1.

Nemzetközi Munkacsoport

A Széchenyi István Egyetem jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az intézményben folyó tudományos és oktatási tevékenység és az intézmény nemzetközi kapcsolatainak egyetemi színvonala folyamatosan emelkedjen. Ennek érdekében hozta létre  az Igazgatásszervezési Főigazgatóságon belül a Nemzetközi Munkacsoportot, amelynek fő feladata, hogy az intézményben folyó nemzetközi (elsősorban oktatási) tevékenységet koordinálja, segítse a nemzetközi projektekben folyó munkát.


Fogadási idő:
Hétfő: 13.00-15.00 
Kedd: 9.00-12.00 és 13.00-15.00
Szerda: nincs
Csütörtök: 9.00-12.00 és 13.00-15.00
Péntek: 9.00-12.00