CEEPUS ösztöndíj felhívás 2017/18- meghosszabbítva!

A bejegyzés érvényessége lejárt!

Image

 

A Széchenyi István Egyetem CEEPUS ösztöndíj-pályázatot hirdet a 2017/2018-as tanév tavaszi szemeszterére ausztriai résztanulmányok folytatására

Meghosszabbított jelentkezési határidő: 2017. október 20.

A CEEPUS (Central European Exchange Program for University Studies) közép-európai program a régióbeli felsőoktatási cserekapcsolatokat támogatja. A programban a részt vevő országok felsőoktatási intézményei, tanszékei által létrehozott hálózatok nyerhetnek támogatást.

A 2017/18 tanév tavaszi szemeszterében a Széchenyi István Egyetemről  az alábbi szakterületekről, szakokról az alábbi partnerintézmények megnevezett karára/tanszékére


Gazdász és nemzetközi tanulmányok szakos hallgatók részére:

- Fachhochschulstudiengänge Burgenland GmbH  (Eisenstadt, Ausztria), International Business Relations, 1 fő 4 hónapra (940 EUR/hó)

 Az intézményről további információk és választható tantárgyak listája ITT

Az ösztöndíj mértéke
Az ösztöndíjat a nyertes pályázó a fogadó országtól kapja, ennek mértéke országonként eltérő. Az aktuális összegekről bővebben a Központi CEEPUS Iroda honlapján (www.ceepus.info) tájékozódhat, az egyes nemzeti CEEPUS irodák linkjeire kattintva.

 

Az ösztöndíj elnyerésének feltételei:

 • aktív hallgatói jogviszony
 • minimum két lezárt félév a kiutazásig,
 • maximum 35 éves kor,
 • CEEPUS-országbeli állampolgárság
 • jó tanulmányi eredmény
 • legalább B1 szintű nyelvtudás az adott ország oktatási nyelvén
 • az ösztöndíjas időszakra nem rendelkezik más, a külföldi tanulmányokat támogató ösztöndíjjal (kettős finanszírozás kizárása)
 • részvétel a SZE által szervezett nyelvi meghallgatáson (nyelvvizsga-bizonyítvány nem szükséges) 2017 október folyamán

 

Jelentkezési dokumentáció:

 • Szakmai önéletrajz (Europass formában) németül vagy angolul, a kint tanulás nyelve szerint,  - a NEPTUN kódot kérjük feltüntetni!
 • TDK, tanulmányi verseny stb. helyezéséről igazolás (másolat) - opcionális
 • Magyar nyelvű motivációs levél (kb.1 oldal) leadása

 A pályázat beadása: 2017. október 20.., a SZE Nemzetközi Irodába, postán (9026 Győr, Egyetem tér 1.) vagy személyesen 14.00 óráig (IG101).

A pályázatokat az egyetem kari  CEEPUS bizottságai bírálják el. Bírálati szempontok: tanulmányi eredmény, nyelvi meghallgatás eredménye, motivációs levél, tanulmányi verseny helyezés, egyéb szakmai, tevékenység. Minden beszámítani kívánt eredményt kérünk dokumentummal alátámasztani (tanulmányi verseny helyezés stb.)!

A bírálatnál előnyt élvez az a hallgató, aki még nem nyert CEEPUS ösztöndíjat.

A jelentkezés elfogadása esetén a fogadó ország Nemzeti CEEPUS Irodája e-mailben kiértesíti a pályázót az ösztöndíj elnyeréséről, és az ösztöndíjas további teendőiről, a külföldi tartózkodással kapcsolatos egyéb részletekről.

 

További információ

Tempus (Nemzeti Iroda) honlapján vagy a Ceepus honlapján valamint a Széchenyi István Egyetem CEEPUS koordinátoránál: Lazányi Andrea (IG101, lazanyia@sze.hu)

Kapcsolat

Nemzetközi Programok Központ

H-9026 Győr, Egyetem tér 1. 

(Igazgatási Épület 101.)

96/503-418, 503-419

information@sze.hu

ÜGYFÉLFOGADÁSI IDŐ
Hétfő 13.00 - 15.00
Kedd 9.00 - 12.00 és 13.00 - 15.00
Szerda nincs fogadás
Csütörtök 9.00 - 12.00 és 13.00 - 15.00
Péntek 9.00 - 12.00

IMAGE FILM